Almanca Filmler

Bir dili öğrenmenin en iyi yollarından biri de o dili mümkün olduğunca duymaktır. DAS Zeitung olarak okuyucularımızın Almanca öğrenimini desteklemek için izleyebileceğiniz, Almanca’yı duyarak öğrenebileceğiniz Almanca filmler arasından birkaç taneyi seçtik. Hem büyük bir keyifle filmleri izlerken, hem de Almanca’nızı geliştirmeniz için eşsiz bir fırsat!

Lola Rennt (1998)
lola-rennt-almanca-filmler

1998 yılında Tom Twyker’ın yazıp yönettiği Lola rennt (Koş Lola Koş) Almanca filmler arasında belki de en popüler olanlarından birisi. Başrollerinde Franka Potente ve Moritz Bleibtreu’nun yer aldığı film, “Kelebek Etkisi” dediğimiz fenomeni akıcı ve hareketli bir tempo ile seyirciye başarıyla aktarıyor. Özellikle film, Almanya’daki tekno müzik kültürünü ve Berlin’in enfes sokaklarını odak noktasına alıyor. Ancak temposunu bir an bile düşürmeden devam ediyor. Kendinizi nefesinizi tutmuş bir şekilde bu başarılı klasiği izlerken bulmamanız işten bile değil!

Gelelim filmin konusuna: Genç ve güzel bir kız olan Lola’nın sevgilisi Manni, mafya için kuryelik yapmaktadır. Manni, metroda yolculuk yaparken içinde 10.000 Alman Mark’ı olan para çantasını kaybeder. Hemen Lola’yı arar ve durumu anlatır. İki sevgilinin parayı bulmak için 20 dakikaları vardır. Ve akabinde olaylar başlar…

Der Himmel über Berlin (1987)
der-himmel-über-berlin

Wim Wenders’ın Peter Handke ile birlikte yazdığı bu muhteşem film ile Wim Wenders birçok ödül kazanmıştır. Başrollerini Bruno Ganz ve Solveig Dommartin’in paylaştığı, bir klasik olan bu eşsiz sanat eserini izlemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz!

Doğu ve Batı olarak bölünmüş Berlin’de geçen film, insan olmak isteyen bir melek olan Damiel’in öyküsünü anlatmaktadır. Damiel, insan olmak ve gerçekten yaşamayı deneyimlemek ister. Kendi kaderine kendisi hükmetmek istemektedir. Film boyunca okunan “Als kind war kind” (Çocuk Çocukken) isimli şiir, Damiel’in yaşadığı ikilemi de çok güzel anlatmaktadır. Melek-insan, Doğu-Batı gibi ikilikler ile ufkunuzu açacak bir film!

Çocuk henüz çocukken çocuk olduğunu bilmezdi.
Her şey yaşam doluydu ve tüm yaşam birdi.

Die Wilden Kerle (2003)
die-wilden-kerle

Joachim Masannek tarafından yazılıp yönetilen Die Wilden Kerle (Çılgınlar Futbol Takımı) ailece izleyebileceğiniz, oldukça eğlenceli bir film. Serinin aynı isimli kitapları da mevcut. Joachim Masannek, oğlunun da yer aldığı futbol takımına koçluk yaparken böyle bir kitap yazma fikrine kapılmış. Ve 13 kitaplık enfes bir seri yazmıştır. Ayrıca kitaplar seri olarak filmlere de aktarılmıştır.

Konusu ise şöyle: Hayatları futbol olan yedi arkadaş. Paskalya tatili yaklaşmakta. Leon ve arkadaşları baharın gelmesini ve futbol sezonunun başlamasını dört gözle bekliyorlar. Şişko Michi ve onun takımı olan Azılı Şampiyonlar bizimkilerin küçük top sahasını işgal eder. Vahşiler ise buna boyun eğemezler! Rakiplerini, kazananın sahaya sahip olacağı bir maç yapmaya davet ederler. Peki bu iriyarı ve yaşça onlardan büyük çocukları nasıl yenecekler?

Oh Boy (2012)
oh-boy

Oh Boy (Eyvah!) Jan Ole Gerster tarafından yazılıp yönetilmiştir. Ve Alman oyuncu Tom Schilling’in başrol oyunculuğuyla da adeta bir şaheser haline gelmiştir. Jan Ole Gerster’in Alman Film ve Televizyon Akademisi için bitirme tezi ve ilk uzun metraj filmidir. Münih Film festivalinde En İyi Senaryo ödülünü almış ve üstelik birçok festivalden de ödülle dönmüştür.

Trajikomedi türündeki bu filmin konusu şöyledir: Niko, üniversiteden atılıp eğitimini yarıda bırakmak zorunda kalmıştır. Ve kendisini yaşadığı şehrin, Berlin’in sokaklarında amaçsızca gezinirken bulmuştur. Film bu genç adamın hayatta aktif olarak yer alma ve kendisine bir yaşam alanı oluşturma arzusunu ve çabasını ele alıyor. Ancak önemle belirtelim; eğer bir kahve sever iseniz sizi deli edecek bir detay da filmi oldukça eğlenceli kılıyor.

Bu yazı ilginizi çektiyse, bunlara da göz atabilirsiniz: Alman Dizileri : İzlemeniz Gereken En İyiler

Bizi sosyal medyadan da takip etmek isterseniz burayı tıklayabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

%d blogcu bunu beğendi: