Yurtdışında öğrenci olmak
Yurtdışında öğrenci olmak
Bir öğrencinin eğitim hayatına renk katacak en güzel tercih elbette ki üniversite hayatını yurtdışında geçirmesidir. Peki yurtdışında öğrenci olmak nasıldır? Zorlukları ilk etapta göz korkutsa da eğitim, kültür ve sosyal hayat konusunda öğrencilerin hayatına katacağı artılar, eksilerden çok daha fazladır.
Liseyi tamamlayan bir üniversite öğrencisi adayının yurtdışında okumaya karar vermesinden hemen sonra ilk olarak hangi alanda eğitim almak istediğine, sonra da bu eğitimi hangi ülkede almak istediğine karar vermesi gerekir. Bölüm seçerken öncelikle sevilen mesleğe göre karar vermeli ve o meslek için üniversite okumuş kişilerin tecrübelerinden yararlanmalıdır. Ülke seçerken en sağlıklı olan ise tek ülke üzerinde yoğunlaşmaktır. Bu aşamada kişi için önemli olan kriterler ön plana çıkar. Ülkesini sık sık ziyaret etmek isteyen öğrenciler Avrupa’da daha yakın ülkeleri tercih etmelidir. Mesela Avustralya’ya gitmek aktarmalarla yirmi sekiz saati bulmaktadır ve bu durum bazı öğrenciler için olumsuz karşılanabilir.
Yurtdışında öğrenci olmak, öğrencinin birkaç senesini farklı bir ülkede geçirmesi anlamına gelmektedir. Bu sebeple ülkeyi seçerken mutlu olunabilecek bir yer olması gibi özellikleri ön plana çıkarmalı, iklimine, kültürüne, sosyal yapısına da önem verilmelidir. Tüm bunların yanında tabii ki maliyet hesabı en önemli kriterdir. Değerlendirmeler dikkatle yapılmalıdır.
Ülkeye karar verip, başvuruları yapıp, olumlu sonuçlar da alındıktan sonra işin en heyecanlı kısmı başlar. Yepyeni bir ortam, yeni insanlar, tarihsel ve kültürel yapı, görülmedik binalar, hiç tadılmamış yemekler ufku genişletmekle birlikte bir parça da gözü korkutabilir. Bu sebeple kişinin mutlu olacağı yeri seçmiş olması adaptasyon sürecini de hızlandırır. Üniversite öğrencisi bu bambaşka ortamın içinde hem eğitimini tamamlayıp hem de hiç yaşamadığı tecrübeleri tatma fırsatı da bulabilir. Dil gelişimi olarak da yurt içinde alacağı en iyi programlardan daha iyi sonuçlar verecektir.
Yurtdışında eğitim alan bir öğrenci belki yurtiçinde okuyan yaşıtlarından daha zorlu bir süreç geçirebilir. Ailesini ve arkadaşlarını özleyerek, biraz da yalnızlık çekmesi muhtemel. Ancak unutulmamalıdır ki yurt dışında okumak, öğrencinin kendi hayatına katacağı en muhteşem tecrübelerden biri olacaktır. Bambaşka kültürler tanımak, dil öğrenmek, yeni arkadaşlıklar kurmak, farklı yemekler tatmak ve tabi ki sonunda tüm bu emeklerin meyvesini alabilmek kişiye çok şey katacaktır.
Bu yazıyı sevdiyseniz bunlara da göz atabilirsiniz: Almanca ne kadar zamanda öğrenilir?
DAS Akademie Almanca Kurs Programları hakkında bilgi almak isterseniz de burayı tıklamanız yeterli!
Yorum yazabilmek için oturum açmanız gerekir.